Parizer de casa

5 mins read

Cu ceva timp în urmă, am văzut un videoclip distribuit pe Facebook care avea o rețetă de prăjituri pariziere de casă. Femeia l-a numit „Cârnat italian gătit acasă”, dar după părerea mea era foarte asemănător cu preparatul tradițional parizian.

Și pentru că rețeta mi s-a părut extrem de simplă, m-am hotărât să încerc să fac acest cârnați, care este și cârnatul meu preferat (deși știu că se spune că nu este cel mai sănătos, tot îl cumpăr uneori).Ei bine, această rețetă este 100% sănătoasă și naturală (acum depinde de nivelurile de E, antibiotice, hormoni etc.ale puiului din magazin).

Ei bine, în orice caz, cred că este o alternativă mult mai sănătoasă la parizienii din magazin. Dacă aspectul este aproape identic cu cel parizian din magazin, gustul și chiar textura nu sunt chiar pariziene.

Acest tip de casă este mai moale și nu la fel de elastic ca tipul Paris cumpărat din magazin. Dar din această formulă de bază, cred că se poate îmbunătăți foarte mult. Dar mă bucur că lui Elena i-a plăcut și chiar a mâncat la acest parizian de mai multe ori. Deci, sa trecem la reteta si metoda de preparare.

INGREDIENTE

Sursa Foto : Google.com
  • 500 g carne de pui (eu am folosit doua pulpe dezosate si jumatate dintr-un piept) 
  • 1 l apa 
  • 3 foi de dafin 
  • 4 catei de usturoi 
  • 1 lingurita sare 
  • piper negru, macinat 
  • 20 g gelatina (eu cred ca ar merge si 30 g) 
  • 2 linguri suc de sfecla rosie

MOD DE PREPARARE RETETA Parizer de casa:

Pune carnea într-o oală și toarnă 1 litru de apă.

Adăugați foile de dafin și aduceți la fierbere.

Cu ajutorul unei linguri, colectați spuma.

L-am fiert vreo 40 de minute pentru că aveam pui cumpărat din magazin.

Dacă creșteți pui de țară, probabil că va trebui să fie gătit mai mult.

Când carnea este gătită, scoateți-o pe o farfurie și tăiați-o felii cu un cuțit.

Vom pune 100 ml de supa intr-un vas la racit.

Odată răcit, vom adăuga două pachete de gelatină pe care le vom lăsa la hidratare.

Separat, vom pune 300 ml de supa intr-un alt vas.

In vasul blenderului se adauga carnea tocata, sare, piper, usturoiul si se adauga treptat 250 ml supa.

Se amestecă până se obține o compoziție netedă, asemănătoare unui piure.

Amestecați gelatina hidratată cu restul de 50 ml de supă fierbinte și amestecați până se dizolvă toată gelatina.

Adăugați gelatina în piureul de carne și amestecați.

La final se adauga zeama de sfecla, va colora frumos compozitia.

A mea este de culoarea cremei de căpșuni.

Luăm o sticlă de 2 litri, pe care o vom tăia în jumătate.

Turnam compozitia in sticla si punem sticla la frigider pentru minim 5 ore sau peste noapte.

A doua zi, vom tăia cu grijă sticla pentru a putea scoate corect Parisizer-ul.

Gata, cu putin efort, cateva ingrediente, putem pregati acasa carnati deliciosi si sanatosi, desi nu sunt la fel de deliciosi precum carnatii cumparati din magazin.

Cu puțină imaginație, poți îmbunătăți rețeta adăugând, de exemplu, măsline verzi umplute cu chili, bucăți de brânză, ardei roșu tocat etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Nesinceritatea

Minciunile, fie ele mari sau mici, sunt comportamente care pot fi întâlnite la ambele genuri, inclusiv

Manipularea unei femei

Manipularea, ca formă de influență psihologică, nu este specifică unui singur gen. Atât bărbații, cât și