Ingrediente
- 400 ml apă
- 1 cub drojdie
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahăr
- 800 g făină
Mod De Preparare
Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin. O rețetă ieftină, simplă și delicioasă, din ingrediente puține pe care sigur le ai acasă! Umple-ți întreaga casă de aroma minunată de pâine proaspăt scoasă din cuptor!
Pâinea este un aliment indispensabil în multe mese.Se consumă cu supe, tocane, fripturi, pateuri, tartine, aperitive etc.Dar există ceva special la pâinea de casă care ne duce cu toții înapoi în copilărie.
Mulți dintre noi ne amintim încă de aroma delicioasă a prăjiturii calde scoase din cuptor de mamele și bunicile noastre.Acest miros și gust nu pot fi depășite de nicio pâine caldă din magazin.
Pâinea este unul dintre cele mai vechi alimente.
Cele mai vechi dovezi datează de acum 14.
500 de ani, în deșertul de nord-est al Iordaniei.
Cel mai frecvent, pâinea este făcută din făină de grâu, dar există și multe tipuri de pâine făcută din făină de orz, făină de porumb, făină de cartofi și alte ingrediente mai puțin obișnuite.
Dacă vrei să înveți să faci o pâine delicioasă de casă, care să-ți amintească de copilărie și să-i impresioneze chiar și pe cei mai pretențioși oaspeți, urmează rețeta noastră, care este mult mai simplă decât crezi.
Se face aluat cu 400 ml apa, pelete de drojdie, 3 linguri de faina, sare si zahar si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cerneți făina rămasă și lăsați un loc în mijloc pentru a adăuga maioneza.
Adaugati faina pana obtineti un aluat care va creste aproximativ o ora.
Tapetați o tavă de copt cu unt și făină și puneți aluatul pe ea.
Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute si painea de casa este gata.
Consumate calde sau reci, ambele sunt delicioase!
Sfaturile bunicii pentru a face pâine moale de casă
Pentru a vă face rețeta de pâine de casă perfectă și pentru a vă bucura de pâine moale, trebuie să aveți în vedere câteva sfaturi simple.
Primul secret culinar constă în activarea drojdiei pentru a obține un aluat moale, aerisit și o pâine moale.
Ar trebui să puneți drojdia într-un vas cu apă caldă și puțină sare și să lăsați drojdia să acționeze 15 minute.
La fel de important este și cum se frământă aluatul.
Dacă aluatul nu este frământat suficient de mult, prăjitura nu va crește și va deveni spongioasă.
Pentru a face o pâine delicioasă de casă, cu crustă aurie, puteți unge aluatul cu puțin ulei și ouă bătute.
Foile de copt trebuie, de asemenea, unse cu unt, ulei și acoperite cu pergament.
Cuptorul trebuie preincalzit pentru ca aluatul sa sufere soc termic si sa se ridice pentru o paine perfect terminata.
Dacă dorim ca acest preparat tradițional de casă să adauge un gust și un aspect deosebit, putem pune deasupra niște semințe de floarea soarelui, dovleac sau in și putem adăuga o linguriță de miere în ingredientele aluatului.
Sfaturi pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp!
Pâinea fierbinte se lasă să se răcească fără împachetare.
În caz contrar, crusta nu va mai fi crocantă și mucegăită.
Lucrul bun este că pâinea proaspăt coaptă nu trebuie păstrată în pungi de plastic, deoarece plasticul nu permite pâinii să „respire”, determinând umiditatea să stagneze în interiorul pungii, pâinea devine moale și treptat mucegăit.
De obicei, pâinea proaspăt coaptă se depozitează vertical, fără niciun fel de ambalaj.
Pâinea trebuie păstrată într-un loc uscat și ferit de lumină.
Pentru a vă asigura că pâinea își păstrează crusta, cel mai bine este să o înfășurați în hârtie.
Ideea că pâinea poate fi păstrată bine în frigider este greșită.
Acolo și-a pierdut calitățile fizice.
Dar dacă vrei neapărat să o păstrezi la frigider, înfășoară pâinea într-un prosop curat de bumbac și apoi pune-o într-o pungă de plastic sau hârtie.
Astfel, il poti pastra la frigider in conditii de igiena timp de 4 sau chiar 5 zile fara sa-l pierzi.